Speelbord:

Blokus
Strategie komt uit de hoek!
Uitgever: Sekkoïa (verdeeld door Hodin, thans Asmodée Editions)
Jaartal: 2004
Aantal spelers: 2-4
Aangegeven spelduur: 20 tot 30 min
Aangegeven leeftijd: vanaf 7 jaar
Spelauteur: Niet vernoemd (volgens internet: Bernard Tavitian)
FORUM-beoordeling: 8,8 / 10 (13 spelers)
Internet-beoordeling: 8,7 / 10 (11 websites)
Bezoekers-beoordeling: nog niet van toepassing
Globale beoordeling: 87 %
Te koop bij Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen: Blokus classic (Mattel) € 35,20 (winkelprijs) € 31,70 (jaarledenprijs)
Spelregels: en
Spelmateriaal: volledig taalonafhankelijk


Blokus is ongetwijfeld één van de leukste abstracte spellen op de markt der gezelschapsspellen.
Wat houdt het spel Blokus precies in zich? Welnu, iedere speler legt in een hoek van het speelbord een speelstuk aan en probeert vervolgens zoveel mogelijk speelstukken op het speelbord kwijt te geraken. Maar opgelet: de 21 speelstukken hebben alle een verschillende grootte en vorm (cf. tetris-blokken) !
Essentieel is dat je eigen speelstukken steeds aan elkaar moeten grenzen, doch dit slechts met de hoeken van de speelstukken. Ze mogen dus nooit op enige manier zij aan zij komen te liggen.
Uiteraard is het speelbord beperkt, zodat de spelers hun stukken best zoveel mogelijk over het speelbord trachten te verspreiden, zodat altijd wel ergens een stuk kan aangelegd worden. Natuurlijk is dat sneller gezegd dan gedaan, nu alle spelers hetzelfde in gedachten hebben (zoveel mogelijk, en liefst alle speelstukken op het speelbord kwijt geraken).

Een spel met weinig uitleg, maar wel met veel diepgang, strategie en spelplezier. Waardoor het zowel voor de veelspeler als de gelegenheidsspeler, zowel voor jong als oud, een echte aanrader is !
Overig spelmateriaal:
© Sven Talboom - 04.08.2009