Speelbord:

Tikal


Uitgever: Ravensburger
Jaartal: 1999
Aantal spelers: 2-4
Aangegeven spelduur: 90 min
Aangegeven leeftijd: vanaf 10 jaar
Spelauteurs: Wolfgang Kramer / Michael Kiesling
FORUM-beoordeling: 8,3 / 10 (24 spelers)
Internet-beoordeling: 8,1 / 10 (13 websites)
Bezoekers-beoordeling: nog niet van toepassing
Globale beoordeling: 82 %
Te koop bij Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen: Tikal (Engelstalig): € 38,70 (winkelprijs) € 34,80 (jaarledenprijs)

Nederlandstalige versie niet meer verkrijgbaar
Spelregels: en ( vertaling )
Spelmateriaal: volledig taalonafhankelijk
Spiel des Jahres 1999
Deutscher Spiele Preis 1999
Tikal is een sfeervol bordspel over de site Tikal in het oerwoud van Guatemala, waar het wemelt van de bosapen en andere leuke diertjes.
Deze site is één van de grootste sites die werden blootgelegd en die ons een kijk geven op het leven van de vroegere Maya's.

Net zoals het ooit in het echt gebeurde, en nog gebeurt, worden in dit spel verschillende tempels blootgelegd.
Maar er is concurrentie! Iedere speler leidt immers een afzonderlijke expeditie in de hoop zoveel mogelijk schatten te vinden in de jungle en zo'n hoog mogelijke tempels bloot te leggen.
Op de expeditieleider van elke expeditieploeg rust daarenboven een enorme taak, aangezien zijn waarde in een onderling duel voor het behalen van punten wel drie maal zo groot is als die van een gewoon expeditielid.
In Tikal zal de onbekende jungle doorheen het spel zijn geheimen prijsgeven. Als speler beschik je elke beurt over 10 punten om jouw acties uit te voeren: soms moeten er dan ook verscheurende keuzes worden gemaakt: gaat mijn expeditieteam op zoek naar schatten? Legt ze een tempelniveau bloot? Neemt ze een tempel in bezit? Of wordt er verder de jungle in getrokken? …

Tikal is het eerste spel in het drieluik "Tikal-Java-Mexica" en ontving in 1999 zowel de prijs van "Spiel des Jahres" als de "Deutscher Spiele Preis".
Overig spelmateriaal:
© Sven Talboom - 03.04.2009