FORUM MORTSEL ZAMELT IN VOOR KANSARME JONGEREN

WIJ

Al enige jaren werken 'Forum Mortsel' en 'Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen' samen om (afgedankte) gezelschapsspellen in te zamelen. De gezelschapsspellen zijn vaak onvolledig. Deze spellen worden al jarenlang door ons opgefrist en voorzien van de ontbrekende spelonderdelen.
Eens het spel opnieuw volledig is, wordt dit geschonken aan organisaties die werken met kansarme jongeren.
Info: 0486-65 88 20 of via e-mail
.

JIJ

Van twee of drie onvolledige spellen is wel eens een compleet spel te maken. Ook fabrikanten en sponsor Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen dragen graag hun steentje bij om spellen te vervolledigen. Heb jij spellen die je nooit meer speelt of onvolledig zijn, schenk ze dan via FORUM-Mortsel aan onze 'Gratis-Spellen-Actie'. Volledige spellen mag je uiteraard ook bezorgen. Je maakt er kinderen heel erg gelukkig mee!
Inleveren van spellen kan op de maandelijkse spelavond van FORUM-Mortsel te Mortsel in de Parochiezaal 't Centrum, Osylei 43.
MEER INFO OVER ONTBREKENDE SPELONDERDELEN EN INZAMELPUNTEN: zie verder


LAATSTE NIEUWS

GRATIS-SPELLEN-ACTIE 2011

Dankzij de vele inzamelpunten en de actie op Spel 2010 beschikten we over een massa gezelschapsspellen om na te tellen. Heel veel spellen hebben we kunnen restaureren tot zo goed als nieuw. Deze verdwenen in de zak van sinterklaas voor kansarme kinderen en jongeren via Peter Pan.
De spellen die we konden herstellen tot speelbaar maar niet geschikt voor de sint werden uitgedeeld aan de spelotheek van organisaties met hetzelfde doelpubliek. Op onze gratis spellenmarkt van eind oktober zagen we alleen maar dankbare organisaties. We mochten dan ook honderden spellen aanbieden.
Laat ons hopen dat heel wat kinderen die het niet zo getroffen hebben, op die manier toch urenlang (gezelschaps)spelplezier mogen beleven.
Onze actiegroep bestaat ondertussen uit meer dan 20 enthousiastelingen.
Wij hebben dit'werk'jaar gedurende een 10-tal dagen geteld, geteld en… jawel… geteld. Maar… elke 'werkdag' konden we genieten van een geweldige sfeer in de ploeg en de zeer gesmaakte catering van mede-voortrekker Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen.

GRATIS-SPELLEN-ACTIE 2012

De spellenliefhebber waardeert blijkbaar onze actie. Op Spel 2011 werden opnieuw honderden spellen afgeleverd op de stand van de Gratis-Spellen-Actie. Via de verschillende inzamelpunten krijgen we ook vele, vele spellen binnen.
Wij en de jongeren waarvoor we werken zijn alle schenkers zeer dankbaar.
De opmerkelijke en voorlopig niet te tellen stapel gezelschapsspellen werd met dezelfde enthousiaste ploeg in het jaar 2012 opnieuw nagekeken en vervolledigd.

GRATIS-SPELLEN-ACTIE 2013

In 2013 werd nog een inzamelpunt toegevoegd, namelijk bij onze spelvrienden van de Nieuwe Vrede te Berchem.
In juni 2013 werd, onder een stralend zonnetje, ook al gestart met de eerste telwerkzaamheden. Meer informatie volgt later, vermoedelijk na een volgend telmoment.

DANK JE WEL

Hier past in elk geval een oprecht dank-je-wel. Dank je wel aan allen die mee geloven in onze actie én aan de groep enthousiaste medewerkers van de Gratis-Spellen-Actie.


Misschien kan jij ons ook wel helpen?

Heb je toevallig nog een (kinder)spel dat niet meer gespeeld wordt en dat je wil wegschenken ten behoeve van de kansarme kinderen, kan je dit steeds afleveren op één van de onderstaande inzamelpunten.

Hierna vind je ten slotte een overzichtslijst van ontbrekende spelregels en spelonderdelen (update juni 2013):

Ontbrekende spelregels en spelmateriaalINZAMELPUNTEN:
Op onderstaande plaatsen kan je altijd schenkingen doen ten behoeve van GraSpAc.

IN DE PROVINCIE ANTWERPEN:
ANTWERPEN: Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen, Cuperusstraat 7-8, 2018 Antwerpen
NIEUW! BERCHEM: De spelavonden van De Nieuwe Vrede, Vredestraat 16-22, elke vierde dinsdag van de maand
DEURNE: De spelavonden van Spelbunker, elke derde vrijdag van de maand vanaf 20u in Parochiecentrum Familia, Karel Govaertsstraat 53, 2100 Deurne
EDEGEM: De spelavonden van Forum Buizegem (Edegem), elke eerste vrijdag van de maand vanaf 20u in zaal ‘t Forum, Romeinse Put 97, 2650 Edegem
GEEL: De spelavonden van 't Geel Pionneke: deze vinden meestal de derde zaterdag van de maand plaats, tussen 13u en 1u, maar raadpleeg voor de zekerheid ook telkens de website van deze spellenclub in Geel
MERKSEM: De spelavonden van Forum Merksem, elke tweede zaterdag van de maand vanaf 19u30 in Parochiezaal Kwade Velden, Kwade Veldenstraat, 2170 Merksem (ingang via groene poort JOMA-school)
MORTSEL: De spelavonden van Forum Mortsel, elke laatste vrijdag van de maand vanaf 20u in Parochiezaal ‘t Centrum, Osylei 43, 2640 Mortsel
RANST: De spelavonden van Forum Ranst, elke derde vrijdag van de maand vanaf 20u in het KWB-lokaal, Boerenkrijglaan, 2520 Ranst
ZWIJNDRECHT: De spelavonden van Forum Zwijndrecht, elke eerste zaterdag van de maand vanaf 19u30 in de cafetaria van De Regenboog, Regenbooglaan 14, 2070 Zwijndrecht

IN DE PROVINCIE LIMBURG:
LOMMEL: Elke eerste zaterdag van de pare maanden (februari, april, ...) in Spellenclub Lommel, De Lommert, Norbert Neeckxlaan 50 (naast de brandweer), 3920 Lommel

IN DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN:
GENT: de spelavonden van De Speltafel, elke tweede vrijdag van de maand vanaf 20u00u in Parochiehuis Sint-Coleta, Sint-Coletastraat 10 (nabij Heuvelpoort) 9000 Gent

ENKELE SFEERBEELDEN
Hieronder een krantenartikel en enkele sfeerfoto's van de gratis spellenmarkt anno 2011.